Nyt nummer af dbobladet ude nu

I disse dage omdeles dbobladet, hvor du kan møde Saga Sofie Jouatte, der er BRCA2-positiv og dermed har en høj risiko for at udvikle brystkræft og kræft i æggestokkene og æggelederne. Derfor har hun forebyggende fået fjernet sine bryster, æggestokke og livmoder. Hun har fravalgt en rekonstruktion af brysterne og lever uden bryster. Hvordan det hænger sammen med, at hun har været sminket som topløs klovn, bliver opklaret i artiklen.

I bladet kan du også læse en artikel om delproteser, for der er mange flere kvinder, der kan få glæde af delproteser, end man lige skulle tro.

Mød også Ole Hansen, der i 2010 fik konstateret kræft i venstre bryst og lymfekirtlerne. Han anede ikke, at mænd også kan blive ramt af brystkræft, og han besvimede rent faktisk på hospitalet, da han fik diagnosen!

Hvis du er en af dem, der har oplevet en vægtændrig i forbindelse med din brystkræftbehandling, er du bestemt ikke alene. Det fortæller sygeplejerske Birgith Pedersen, der i sit ph.d.-projekt har undersøgt, hvordan vægtændringer kan påvirke selv- og kropsopfattelsen. Hun suppleres af diætist Anne W. Ravn, der fortæller om kaloriefælder og nøglen til et varigt vægttab.

Du kan læse bladet gratis ved at klikke her.

Foto: Jesper Kristian