Brystkræftkogebogen fås nu på dansk

forside-brystkraeftkogebogen-webDu kan spise dig sundere – også hvis du allerede er syg. Det mener professor Mohammed Keshtgar, som i Brystkræftkogebogen fortæller, hvorfor og hvordan kost og livsstil kan være med til at forebygge nogle tilfælde af brystkræft og desuden styrke helbredet under og efter brystkræftbehandling.

Professor Mohammed Keshtgar er en af Englands førende forskere inden for behandling af brystkræft. Baseret på mange års forskning og erfaring med brystkræftpatienter, har han skrevet Brystkræftkogebogen i samarbejde med ernæringsekspert Claire Robertson og Miriam Dwek, der leder brystkræftafdelingen på University of Westminster. Bogen udkom på engelsk sidste år, og nu er den også udkommet på dansk.

Det er et temperamentspørgsmål, om man får lyst til at læse bøger, der beskæftiger sig med, hvordan man helbreder og/eller forebygger alvorlig sygdom ved hjælp af kosten. Brystkræftkogebogen er heldigvis ikke så entydig og ‘poppet’, som dens titel og undertitel indikerer.

Professor Mohammed Keshtgar indleder bogen med at fortælle, at der er mange risikofaktorer for brystkræft, og at kost, livsstil og miljø kan medvirke til at øge risikoen for at få brystkræft. Han udråber hverken enkelte madvarer til at give eller beskytte mod brystkræft, men han fortæller, hvilke særlige forbindelser der kan være mellem kost og brystkræft. Ud fra mange store og veldokumenterede undersøgelser har han udarbejdet en oversigt over fødevarer, vi bør spise flere af, fødevarer vi bør spise i moderate mængder, og fødevarer vi bør være forsigtige med at indtage.

brystkraeftkogebog-bagside-webFødevarer vi bør spise flere af er blandt andet fede fisk som laks, sardin og makrel, olivenolie, tomater, bønner og bælgfrugter, mørkegrøn bladgrønt som spinat og grønkål, og grøntsager fra kornblomsfamilien som broccoli, blomkål og rosenkål.

Fødevarer som vi bør spise i moderate mængder er blandt andet rødt kød. Fødevarer vi bør være forsigtige med er alkohol, søde sager og forarbejdet kød som bacon. Under hver fødevare står forfatterens begrundelse for, hvorfor den er placeret i guiden, som den er.

Brystkræftkogebogen indeholder over 100 enkle opskrifter, der sikrer en sund og afbalanceret kost. Der er opskrifter på alt lige fra morgenmad, vegetarretter, supper og salater, til retter med fisk, skaldyr og kød, desserter, snacks og drikke.

forside-brystkraeftkogebogen-web1Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog, og der er ingen påstande eller gode råd, der springer i øjnene som useriøse eller udokumenterede. Tværtimod understreges det flere steder i bogen, hvis der mangler yderligere dokumentation for en fødevares positive eller negative indvirkning på vores helbred.

Brystkræftkogebogen af Mohammed Keshtgar
176 sider
249,95 kr. (vejl.)
Udkommet på Gyldendal