Fuldkorn nedsætter risikoen for at dø af brystkræft

Rugbrød webNy forskning fra Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter viser, at den type stoffer der hedder lignaner, ser ud til at mindske dødeligheden blandt kvinder med brystkræft. Lignaner findes blandt andet i fuldkorn og frø. I Danmark spiller især fuldkornsrug i rugbrød en stor rolle.

– Vores forskning viser, at de kvinder med brystkræft, som havde det højeste indtag af lignaner, havde 28% lavere risiko for at dø af deres brystkræftsygdom, sammenlignet med de kvinder som havde det laveste indtag, forklarer forsker post doc Cecilie Kyrø fra Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter, der har stået i spidsen for den nye undersøgelse.

Det nye resultat ligger i tråd med tidligere udenlandske undersøgelser, der også har vist en sammenhæng mellem indtag af lignaner og overlevelsen efter brystkræft.

Læs hele historien hos Kræftens Bekæmpelse her.