Vi er alle født sansende

Sanne Roesen webMindfulness er blevet meget populært, og mange bruger mindfulness meditation til at blive mere nærværende og opmærksomt til stede lige nu og her, for hvem kan ikke have brug for det i en travl hverdag?

Sanne Roesen foredrag1 web1Torsdag d. 22. oktober gav DBO-kreds Aarhus alle mindfulness-interesserede en dejlig aften med Sanne Roesen, som gav de fremmødte et indblik i mindfulness på en god og inspirerende måde.

Sanne Roesen forklarede, at vi alle er født sansende. Når vi er omkring fire år, bliver vi sansende og analyserende, hvorpå vi bevæger os over til analyse og væk fra det, vi er født til. Mindfulness træning består i at blive mere sansende i stedet for analyserende.

Sanne Roesen introducerede publikum for den kognitive diamant, der er en cirkulær måde at forholde sig til sine tanker på. Publikum lærte også om automatpiloten; at arbejde sig frem mod målet i stedet for at gå i stå med tanker om, hvad man ville have ønsket. Sanne Roesen foredrag 3 web

Publikum blev mere bevidste om at være til stede i nuet uden at forsøge at lave noget om, blot acceptere tilstanden. Desuden fik de igennem forskellige øvelser nogle redskaber til at ‘spise mindful, leve mindful og være mindful’.

Aftenen sluttede af med en bodyscanning, som er et godt redskab til at give ro i kroppen.

Læs om næste arrangement i DBO-kreds Aarhus ved at klikke her.

Tekst: Karin Abrahamsen, DBO-kreds Aarhus
Foto: Esther Grau Andersen, DBO-kreds Aarhus