Kvindemuseet fik besøg af DBO-kreds Aarhus

Kvindemuseum5 webDBO-kreds Aarhus har besøgt Kvindemuseet i Aarhus. Kvindemuseet er et statsanerkendt museum og den ældste museumsbygning i Aarhus. Det blev en rigtig spændende oplevelse, hvor DBO-kreds Aarhus blev vist rundt i tre af samlingerne.

Kvindemuseum2 webRundvisningen startede i ‘Barndommens historie’, en udstilling der bygger på en række konkrete børns liv i perioden 1850-1950. Kvinderne hørte bl.a. om Ejner, der allerede som 3-årig måtte ud at arbejde.

Kvindemuseum3 webDerefter gik turen videre til byrådssalen. Bygningen blev i 1857 Rådhus. Der blev fortalt om Mathilde Fibiger, hendes bøger og hendes tanker om kvindens frigørelse og hendes begrænsede muligheder for uddannelse, udvikling og uafhængighed. Det var der, kvindebevægelsen, Dansk Kvindesamfund og kampen for valgret startede. Forsamlingen hørte også om Nilsine Nielsen, den første kvindelige læge i Danmark.

Sidste udstilling var en jubilæumsudstilling i anledning af kvinders stemmeret i 1915. Gennem genstande og fotos blev forsamlingen indført i tre forskellige kvindeliv og hørte om de vilkår, som var både enestående og almindelige for unge kvinder i valgretsåret.

Læs om kredsens næste arrangementer ved at klikke her.

 

Tekst: Karin Abrahamsen, DBO-kreds Aarhus
Foto: Esther Grau Andersen, DBO-kreds Aarhus