Motion bør være en del af brystkræftbehandlingen

Motion webFysisk aktivitet mindsker risikoen for at udvikle brystkræft med mellem 20-40% både før og efter overgangsalderen. Hos kvinder der har brystkræft, halverer fysisk aktivitet risikoen for at dø af sygdommen.

Den gavnlige effekt af fysisk aktivitet på brystkræft gælder uanset type og stadie af sygdommen, og samtidig er det ufarligt for kvinder med brystkræft at dyrke motion.

– Der er kun gevinster ved fysisk aktivitet. Nu er tiden kommet til, at vi samler de data, vi har, og får udarbejdet kliniske retningslinjer og praktiske anvisninger. Vi kan ikke længere forsvare ikke at inkludere fysisk aktivitet som en del af den opfølgende behandling af kvinder med brystkræft. Vi kan ikke berøve kvinderne en behandling med så veldokumenteret effekt, siger den prisvindende engelske brystkræftkirurg, Amtul Carmichael.

– At få en brystkræftdiagnose gør mange kvinder ekstra opmærksomme på, hvad de selv kan gøre for at genvinde og styrke deres helbred. De fleste vil gøre alt, hvad de kan for at forbedre deres overlevelseschancer. Derfor giver det rigtig meget mening at udarbejde retningslinjer, som sikrer en ensrettet indsats for at fremme kvindernes fysiske aktivitet, siger Amtul Carmichael ifølge cancer.dk.