Ny kogebog til kræftpatienter

Citron web‘Smag på livet’ er en kogebog, som Sandra Pugliese har skrevet til kræftpatienter og pårørende.

I 2007 døde Sandra Puglieses veninde af brystkræft. Samtaler om mad fyldte meget i deres venskab både før og under sygdomsforløbet. Sandra Pugliese har derfor skrevet bogen som et kærligt minde om veninden.

Bogens sanselige og velsmagende mad er afstemt således, at den kan give kræftpatienter lysten til at spise tilbage samt overdøve metalsmagen efter kemobehandling. Opskrifterne i bogen tager også hensyn til, at energien til at lave mad ikke altid er så stor.

‘Smag på livet’ er ikke en helbredende kur, men en opskriftsbog for hele familien. Den er blevet til i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, som har godkendt alle opskrifter. Retterne er desuden blevet prøvesmagt af kræftpatienter. Mange kræftpatienter foretrækker at spise kolde retter fremfor varme, og derfor kan de fleste retter i kapitlet ‘Varme retter’ også spises kolde.

Af indbydende retter i bogen kan blandt andet nævnes muffins med broccoli og kylling, laks med spinat og granatæble, fuldkornspasta med æg og broccoli samt cremet gulerodssuppe med appelsin. Til den søde tand er der blandt andet opskrifter på pæretrifli og frugtsalat med passionsfrugt og mynte.

Smag på livet– Kogebogen kan være en god støtte til at få velsmagende og sund mad ind i hverdagen for kræftpatienter. Opskrifterne følger kostrådene om, at det er vigtigt at spise frugt, grønt og fuldkorn, og at fisk og fjerkræ bør foretrækkes. Opskrifterne i bogen er ikke bare sunde, de har også velsmag og synsindtrykket i fokus. Dermed kan det gode måltid være med til at give livskvalitet i hverdagen, udtaler speciallæge, ph.d. Bo Andreasen Rix fra Kræftens Bekæmpelse.

‘Smag på livet’ er udkommet på FADL’s Forlag. Den forhandles blandt andet hos saxo.com her